LIMBA LATINĂ SE TRAGE DIN LIMBA ROMÂNĂ ARHAICĂ

…. În sfârșit, SE SPUNE ADEVĂRUL!

De fapt, știam cu toții aceste lucruri, fie că suntem istorici, fie simpli cititori.
Este foarte bine știut în istorie și e relatat chiar de către Plutarh că Romulus și Remus, întemeietorii Romei, proveneau din Sciția, adică din ramura Traciei Nord-dunărene și Intracarpatice. Este evident că ei, împreună cu cei cu care veniseră inițial, comunicau printr-o anumită limbă, care era de fapt limba sciților, adică limba dacică, sau limba română arhaică, ce se vorbea în țara lor de origine.
Confuzia a apărut, probabil, din legenda alăptării celor doi gemeni de către Lupoaică. Totuși aceasta nu implică deloc lipsa altor persoane, fie și la câțiva ani după episodul cu Lupoaica. De altfel, este chiar ridicol Să credem că o întreagă Cetate ar fi putut să fie ridicată doar de doi oameni. Cei doi au fost conducătorii unui grup mare ce venise, cel mai probabil, împreună cu ei din Sciția și vorbeau această limbă.
În plus, chiar și episodul hrănirii celor doi gemeni de către Lupoaică îl vedem mai degrabă ca pe un simbol, deoarece în Peninsula Italică a acelor vremuri lupii erau foarte rari, dacă nu chiar inexistenți. Simbolul transmis este evident: Dacii foloseau drept steag un cap de lup, iar așa se arată continuitatea dacilor, a sciților, prin întemeierea Romei de cei doi copii alăptați de Lupoaică.

Și ca o confirmare istorică a acestor argumente a venit declarația unui oficial al Vaticanului: „LIMBA LATINĂ SE TRAGE DIN LIMBA ROMÂNĂ ARHAICĂ!”

Miceal Ledwith, consilier al Papei Ioan Paul al II-lea, omul care a avut acces la arhivele secrete ale Vaticanului, a declarat că, potrivit informațiilor pe care le deține, limba latină se trage din limba română arhaică și nu invers cum cred lingviștii.

Într-un interviu acordat postului de televiziune TVR Cluj, Miceal Ledwith, fost consilier al Papei Ioan Paul al II-lea și membru al Comisiei Teologice Internaţionale, unul din oamenii care au avut acces la documente secrete din arhiva Vaticanului, a făcut o declaraţie surprinzătoare:

„Chiar dacă se ştie că latina e limba oficială a Bisericii Catolice, precum şi limba Imperiului Roman, iar limba română este o limbă latină, mai puţină lume cunoaşte că limba română, sau precursoarea sa, vine din locul din care se trage limba latină, şi nu invers. Cu alte cuvinte, nu limba română este o limbă latină, ci mai degrabă limba latină este o limbă românească. Aşadar, vreau să-i salut pe oamenii din Munţii Bucegi, din Braşov, din Bucureşti. Voi sunteţi cei care aţi oferit un vehicul minunat lumii occidentale (limba latină)”.

Conform declaraţiei lui Ledwith, la întâlnirea lor cu romanii, dacii nu au avut nevoie de translatori. Vorbeau în limba din care se născuse chiar latina.
Pe Columna de la Roma, solii daci se adresează împăratului Traian fără transaltor.

Din această perspectivă, românii apar drept unul şi acelaşi popor cu dacii, continuatorii direcţi şi legitimi ai acestora.
Mai mult, rezultă că şi romanii au fost de neam tracic (ceea ce se știa în istoria Europpei de multe decenii).
Prin urmare, războiul pe care l-au purtat romanii pentru aurul dacilor, a fost un război fratricid.

Italienii, francezii, spaniolii și portughezii contemporani vorbesc dialecte provenind din limba română arhaică.

Și când te gândești că minoritatea maghiară din țara noastră tratează cu dispreț limba română, deși se duce duminica la biserica catolică să asculte cu smerenie slujba religioasă în limba latină!
Găsim afirmațiile înaltului oficial al Vaticanului, consilierul papal Miceal Ledwith, între minutele 51 – 53 ale acestui interviu:

În anul 1979, dr. Nicolaie Copoiu, secretar științific al Institutului de Studii istorice și social-politice, m-a convocat la institut să îmi arate un document procurat pe căi diplomatice de la Biblioteca Universității din Uppsala (Suedia). Era vorba de o carte de mari dimensiuni, scrisă în limba latină medievală, intitulată „Zamolxis, primul legiutor al Terrei”.

Cartea s-a pierdut în vâltoarea evenimentelor din decembrie ’89, ca și alte documente cu valoare istorică inestimabilă privind istoria poporului român. Am aflat câțiva ani mai târziu că, acea carte-document din Biblioteca Universtății din Uppsala a fost vândută de către un “revoluționar” român, unui colecționar american pentru 1.500 dolari. Așa suntem noi, românii, ne vindem și cenușa de sub vatra străbună pentru câțiva arginți.

Cred că a sosit timpul ca poporul român să ridice fruntea din țărână și să privească cu încredere în jurul său. Și să își asume viitorul prin propriile strădanii.

Articol preluat din Libertatea.ro

https://www.libertatea.ro/stiri/reportaj/omul-care-a-avut-acces-la-documente-secrete-din-biblioteca-vaticanului-limba-latina-se-trage-din-cea-romana-nu-invers-866937

Studiu de paleogenetică

Genetic, nu ne-am schimbat de 5.000 de ani, suntem tot daci.
Un studiu de paleogenetică, realizat între anii 2003-2006, a arătat că, genetic, suntem daci, iar teoria latinizării făcute de Imperiul Roman este falsă.

Studiul, realizat de dr. Georgeta Cardoş (foto), specialist în genetică, cu sprijinul Universităţii din Hamburg, Germania, a pornit de la ţesuturi osoase recoltate din peste 20 de situri arheologice din România, de la un număr de 50 de indivizi aparţinând populaţiilor care au trăit aici cu 5.000 de ani în urmă.
Datele genetice obţinute au fost comparate cu cele ale românilor de astăzi.
Concluzia a fost că între actuala populaţie a României şi cele care au trăit pe teritoriul acestei ţări cu 5.000 de ani în urmă există o clară înrudire genetică, iar fondul de bază dovedeşte continuitatea şi legătura strânsă cu populaţia străveche, adică cu dacii, ramura nord-dunăreană a marelui neam tracic.

TOȚI SĂ RECUNOASCĂ faptul că … din limba vorbită de daci se trage limba vorbită astăzi de majoritatea locuitorilor din Europa, că celelalte popoare occidentale „vorbesc” un dialect al limbii strămoșilor noștri, dar mai ales că avem un excedent moral asupra celor care „se pretind” stăpânitorii acestui pământ!
Noi suntem aici de mii de ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *